risotto con spinaci en mascarpone

Risotto con spinaci e mascarpone

Dit recept trof ik aan op greendelicious.nl

Ingrediënten:  300 gram risottorijst, 1 liter groentebouillon, 125 ml mascarpone, 60 gr vers geraspte Parmezaanse kaas, 1 ui, 2 wijnglazen droge witte wijn, 300 gram verse spinazie, 2 tenen knoflook, olijfolie

Bereiding: Verwarm de groentebouillon. Fruit de gesnipperde ui en de gekneusde knoflook met een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem. Voeg als de ui goudgeel wordt de rijst toe en laat hem bijna roosteren. Voeg twee soeplepels van de hete bouillon toe. Voeg zodra de bouillon vrijwel geheel door de rijst is geabsorbeerd, eenzelfde hoeveelheid kokende bouillon toe en blijf de rijst met de pollepel bewegen in de pan. Ga door met roeren en bouillon toevoegen tot de risotto een duidelijke consistentie heeft.

Ondertussen verwarm je olie in een wok en roerbak je de spinazie kort. Knijp er een teen knoflook in uit en breng op smaak met zout en peper. Laat de spinazie uitlekken en zet het apart.

Terug naar de risotto. Na ca 15 min voeg je steeds minder grote hoeveelheden bouillon toe. Het gaat erom dat de rijst zowel beetgaar is, al dente, als de risotto niet te vochtig. Proef regelmatig enkele rijstkorrels. De rijstkorrel moet nog duidelijk herkenbaar zijn en het geheel voldoende consistent. Als je de massa met een houten lepel naar de zijkant van de pan kunt schuiven is de consistentie goed.

Haal de pan van het vuur, voeg de mascarpone, Parmezaanse kaas en spinazie toe en blijf voorzichtig roeren tot de risotto een romige binding krijgt. Breng definitief op smaak met zout en versgemalen peper. Laat de risotto 1 min. rusten in een gesloten pan en serveer in voorverwarmde diepe borden. Serveer met verse Parmezaanse kaas er apart bij.

Een heerlijke, maar machtige risotto. Lekker met verse tomaatjes erbij.

Getagd op:                    

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: