castafiore risotto

De Italiaanse keuken is eenvoudig. Veel gerechten zijn van eenvoudige samenstelling waardoor de ingrediënten duidelijk herkenbaar en dus ook van goede kwaliteit moeten zijn. Daarnaast heeft men waarschijnlijk als gevolg van de armoede in restverwerking een geslaagde uitdaging gevonden. Risotto is hier een voorbeeld van, maar ook caponata, peperonata, pasta, pizza zijn samengestelde gerechten waar veel varianten van bestaan en die per regio variëren.

Risottorijst kenmerkt zich door rijstkorrels die zetmeel afgeven. Hierdoor ontstaat binding met het vocht waardoor het gerecht smeuïg wordt. De rijstteelt vindt met name plaats in de Povlakte, in de regio’s Piemonte, Lombardije, Veneto en Emilia Romagna. De rivierklei, rivierdelta en het warme klimaat vorm al eeuwenlang een prima voedingsbodem.

Risotto neemt in het Italiaanse menu een plaats in als il primo piatto, volgend op de antipasti en voorafgaand aan ik il secondo piatto. Maar risotto wordt ook  gegeten als hoofgerecht of bijgerecht.

In de Italiaanse keuken worden de gerechten con amore bereid. De Italiaanse ‘mamma’s’ besteden met alle liefde uren in de keuken om tot de heerlijkste gerechten te komen. In het geval van risotto bereiding is dit ook echt belangrijk. Om tot goede risotto te komen dienen alle korrels precies goed gaar te zijn én mag het gerecht niet te vochtig zijn. Bijna continu roeren en op het juiste moment stoppen met bouillon toevoegen is het allerbelangrijkste om echt goede risotto te maken.

Call Now ButtonTelefonisch reserveren