Castafiore - tagliata di manzo

SPUNTINI E ANTIPASTI – hapjes en voorgerechten

Pane all´aglio con olio d´oliva – vers brood met knoflookolie  € 3,-

Parmigiano – gebrokkelde parmezaanse kaas  € 4,-

Bruschette con ricotta e pecorino -bruschette met ricotta en pecorino  € 6,-

Bruschette al salmone – bruschette met wilde zalm  € 7,-

Acciughe – ansjovisjes in olie  € 7,-

Polpette al sugo – huisgemaakte gehaktballetjes (rund/kalf) met tomatensaus  € 7,-

Gamberoni all´aglio  knoflookgarnalen  € 7,50

Una dose di vitamine (gegrilde) groenten, olijven, artisjokken etc.  € 8,-

Burrata con pomodorini romige verse kaas met verse tomaatjes  € 8,50

Tagliere di salumi – selectie italiaanse vleeswaren € 9,-

Prosciutto San Daniele  rauwe ham uit San Daniele  € 9,50

Vitello tonnato – lauwwarm kalfsvlees met tonijnsaus en kappertjes  € 12,-

Coppa di cinghiale – wild zwijn coppa € 12,-

verse spinazie en mascarpone

 

IL MENU het menu (periodiek wisselend)

antipasti hapjes en/of voorgerechten

  • spuntini e antipasti naar keuze

primi risotto of pasta

  • Risotto con spinaci e mascarpone – verse spinazie en mascarpone € 13,-
  • Risotto con frutti di mare, aglio e limone – zeevruchten, knoflook en citroen € 14,-
  • Risotto con salsiccia fresca al finocchio e zafferano – verse venkelworst en saffraan € 15,-
  • Papparedelle al ragù di cinghiale – pastalinten met wildzwijnragout € 16,-

secondi vlees of vis

  • Tagliata di manzo – diamanthaas met olijfolie, rozemarijn en groene peper € 18,50
  • Salsiccia fresca con lenticchie stufate e cipolla rossa – verse worst met een gestoofde linzen € 14,50
  • Filetto di sgombro con olive nere e capperi – makreelfilet met zwarte olijven en kappertjes € 16,-

contorni bijgerechten

  • Patate dal forno con aglio, sale marino e rosmarino – ovenaardappeltjes met knoflook, zeezout en rozemarijn € 5,50
  • Melanzane parmigiana – aubergines, mozzarella en tomatensaus € 5,50

 

DOLCI E FORMAGGI – zoet en kaas

  • Panforte – stevige koek met noten, vijgen en kruiden  € 3,-
  • Due cannoli – twee versbereide cannoli  € 4,-
  • Torta – huisgemaakte taart of taart van de dag  € 5,-
  • Tartufo nero – puur chocolade ijsbolletje  € 5,-
  • Piatto di dolci – bordje met zoet  € 6,-
  • Gelato all’olio di oliva – ijs met olijfolie en zeezout  € 6,-
  • Sgroppino – huisgemaakte spoom van sorbetijs, prosecco en vodka  € 8,-
  • Formaggio misto – kaasplankje  € 10,-