Castafiore - tagliata di manzo

IL MENU

I SPUNTINI E ANTIPASTI

Olive nocellara dalla Sicilia – nocellara olijven uit Sicilië € 4,50

Parmigiano – gebrokkelde parmezaanse kaas  € 6,-

Pane con patè fatto in casa – brood met huisgemaakte tapenades € 7,-

Acciughe – ansjovisjes in olie  € 7,-

Bruschette con prosciutto san daniele e maiopnese al tartufo – bruschetta met prosciutto san daniele en truffelmayo € 8,-

Polpette al sugo – huisgemaakte gehaktballetjes met tomatensaus  € 10,-

Buratta con peperoni grigliati e condimento di pesto – buratta met gegrilde paprika en pesto dressing € 10,50

Salmone selvatico con ricotta e rafano su pergamena nera – gerookte wilde zalm en ricotta met mierikswortel op crispy perkamentbrood € 11,-

Prosciutto San Daniele – heerlijke rauwe ham uit San Daniele € 11,-

Vitello tonnato – lauwwarm kalfsvlees met tonijnsaus en kappertjes  € 12,-

Spuntini vegetariani – plank met (gegrilde) groente, kaas en verschillende tapenade, 2 m/v, € 22,-

Tagliere di salumi –  plank met verschillende vleeswaren en worst, 2 m/v, € 22,-

Spuntini Castafiore – plank met combinatie van vlees, vis en vegetarische gerechtjes, 2 m/v, € 24,- 

 

I PRIMI

Risotto con spinaci e mascarpone – risotto met verse spinazie en mascarpone € 16,-  

Risotto al tartufo, pecorino e salsiccia fresca – risotto met truffel, pecorino en verse worst (Brandt & Levie) € 17,-

Risotto con cozze di Zeeland aglio e limone – risotto met zeeuwse mosselen, knoflook en citroen € 17,-

Pasta ai funghi tartufati – pasta met truffelfunghi € 16,- 

Pasta al ragù di cinghiale – pasta met wildzwijnragout € 16,-

 

I SECONDI

Bistecca di vitello con salsa al tarftufo – kalfsentrecote met truffelsaus € 22,50

Tagliata di manzo con sciroppo di balsamico e parmigiano, diamanthaas met balsamico stroop en parmezaanse kaas € 19,50

Filetto di branzino con olive nere, capperi e pomodori secchi – zeebaarsfilet met zwarte olijven, kappertjes en zongedroogde tomaten € 18,50

 

I CONTORNI

Patate con rosmarino, sale marino e aglio – rozevalaardappeltjes met rozemarijn, zeezout en knoflook € 6,-

Insalata di verdure grigliata con cipolla rossa in agrodolce e aceto balsamico – salade van gegrilde groene met zoetzure rode ui in balsamico, € 7,50

 

I DOLCI E FORMAGGI 

Cioccolato italiano per caffè o tè – italiaanse chocolade voor bij de koffie of thee € 4,-

Panforte – stevige koek met noten, vijgen en kruiden  € 4,-

Due cannoli – twee versbereide cannoli  € 5,-

Torta – huisgemaakte taart of taart van de dag  € 6,-

Piatto di dolci – bordje met zoet € 6,-

Gelato all’olio di oliva – vanille ijs met olijfolie en zeezout  € 7,-

Affogato al caffè – vanille ijs met espresso € 7,-

Sgroppino – huisgemaakte spoom van sorbetijs, prosecco en vodka  € 8,-

Visciola e ciocolata – rode dessertwijn met amarenen in combinatie met italiaanse pure chocolade € 8,-

Espresso martini – huisgemaakte cocktail van espresso, vodka en koffielikeur € 8,-

Vin santo con cantuccini – vin santo met cantuccini € 10,-

Pecorino al tartufo – pecorino met truffel € 10,-

Formaggio misto – bordje met verschillende soorten Italiaanse kaas  € 10,-