IL MENU

 

I SPUNTINI E ANTIPASTI

Olive nocellara dalla Sicilia – nocellara olijven uit Sicilië € 4,50

Parmigiano – gebrokkelde parmezaanse kaas  € 6,-

Pane con patè fatto in casa – brood met huisgemaakte tapenades € 7,-

Acciughe – ansjovisjes in olie  € 7,-

Bruschetta con ricotta, prosciutto e tapenade – bruschetta met ricotta, prosciutto en tapenade € 8,-

Polpette al sugo – huisgemaakte gehaktballetjes met tomatensaus  € 10,-

Buratta con insalata di radicchio e cicoria con chutney di fichi – buratta met radicchio-witlofsalade met vijgenchutney  € 10,50

Pergamena nera con salmone selvatico e ricotta con rafano – perkamentbrood met wilde zalm en ricotta met mierikswortel € 11,-

Insalata di spinaci, funghi, patè di tartufo e mozzarella fresca – salade van spinazie, funghi, truffeltapenade en verse mozzarella € 11,-

Prosciutto San Daniele – heerlijke rauwe ham uit San Daniele € 11,-

Vitello tonnato – lauwwarm kalfsvlees met tonijnsaus en kappertjes  € 12,-

Spuntini vegetariani – plank met (gegrilde) groente, kaas en verschillende tapenade, 2 m/v, € 22,-

Tagliere di salumi –  plank met verschillende vleeswaren en worst, 2 m/v, € 22,-

 

I PRIMI

Risotto con spinaci e mascarpone – risotto met verse spinazie en mascarpone € 16,-  

Risotto con salsiccia fresca con timo e limone – risotto met verse worst met tijm en citroen (Brandt & Levie) € 17,-

Risotto con gamberetti e limone – risotto met garnaaltjes en citroen € 17,-

Pasta con panna e pancetta – spaghetti met roomsaus en pancetta € 16,- 

Pasta alla bolognese; pomodoro, carne macinata, aglio e salsa di erbe fresche, pasta alla bolognese; saus van tomaat, gehakt, knoflook en verse kruiden, € 16,-

 

I SECONDI

Bistecca di vitello con salsa al marsala, kalfsentrecote met marsala saus € 22,50

Tagliata di manzo con sciroppo di balsamico e parmigiano, diamanthaas met balsamico stroop en parmezaanse kaas € 19,50

Filetto di nasello con caponata di melanzane in agrodolce – witvisfilet met caponata van fris-zure aubergine € 18,50

 

I CONTORNI

Gratin di patate con acciughe, aglio e pecorino – aardappelgratin met ansjovis, knoflook en pecorino € 6,-

Insalata di verdure grigliata con cipolla rossa in agrodolce e aceto balsamico – salade van gegrilde groene met zoetzure rode ui in balsamico, € 6,-

 

I DOLCI E FORMAGGI 

Panforte – stevige koek met noten, vijgen en kruiden  € 4,-

Due cannoli – twee versbereide cannoli  € 5,-

Torta – huisgemaakte taart of taart van de dag  € 6,-

Piatto di dolci – bordje met zoet € 6,-

Gelato all’olio di oliva – vanille ijs met olijfolie en zeezout  € 7,-

Affogato al caffè – vanille ijs met espresso € 7,-

Sgroppino – huisgemaakte spoom van sorbetijs, prosecco en vodka  € 8,-

Visciola e ciocolata – rode dessertwijn met amarenen in combinatie met italiaanse pure chocolade € 8,-

Espresso martini – huisgemaakte cocktail van espresso, vodka en koffielikeur € 8,-

Vin santo con cantuccini – vin santo met cantuccini € 10,-

Formaggio misto – bordje met verschillende soorten Italiaanse kaas  € 10,-