Castafiore - tagliata di manzo

IL MENU

 

I SPUNTINI E ANTIPASTI

Olive nocellara dalla Sicilia – nocellara olijven uit Sicilië

Pane all’oglio fresco – huisgemaakt knoflookbrood

Parmigiano – gebrokkelde parmezaanse kaas

Pane con patè fatto in casa – brood met huisgemaakte tapenades

Acciughe – ansjovisjes in olie

Asparagi verdi grigliati – gegrilde groene asperges

Insalata di verdure grigliata salade van gegrilde groente en zoetzure rode ui

Burrata con tartufo bianco e pomodori, burrata met witte truffel en tomaatjes

Prosciutto San Daniele – heerlijke rauwe ham uit San Daniele

Vitello tonnato – lauwwarm kalfsvlees met tonijnsaus en kappertjes

Spuntini vegetariani – plank met (gegrilde) groente, kaas en tapenades, om te delen

Tagliere di salumi –  plank met vleeswaren en worst, om te delen

Spuntini Castafiore – plank met vlees, vis en vegetarische gerechtjes, om te delen

 

I PRIMI

Risotto agli asparagi e taleggio – risotto met asperges en taleggio

Risotto con piselli e pancetta – risotto met doperwtjes en pancetta

Risotto al salmone e aneto – risotto met zalm en dille

Pasta della settimana – pasta van de week

 

I SECONDI

Entrecote di vitello con salsa marsala – kalfsentrecote met marsalasaus

Tagliata di manzo con sciroppo di balsamico e parmigiano, diamanthaas met balsamico stroop en parmezaanse kaas

Filetto di spigola con salicornia – zeebaarsfilet met zeeuwse zeekraal

 

I CONTORNI

Patate con rosmarino, sale marino e aglio – rozevalaardappeltjes met rozemarijn, zeezout en knoflook

Insalata di verdure grigliata salade van gegrilde groente en zoetzure rode ui

Asparagi verdi grigliati – gegrilde groene asperges

 

I DOLCI E FORMAGGI 

Cioccolato italiano per caffè o tè – italiaanse chocolade voor bij de koffie of thee

Panforte – stevige koek met noten, vijgen en kruiden

Due cannoli – twee versbereide cannoli 

Torta della casa – huisgemaakte taart

Gelato all’olio di oliva – vanille ijs met olijfolie en zeezout

Affogato al caffè – vanille ijs met espresso

Sgroppino – huisgemaakte spoom van sorbetijs, prosecco en vodka 

Visciola e ciocolata – rode amarenen-dessertwijn met italiaanse pure chocolade

Espresso martini – huisgemaakte cocktail van espresso, vodka en koffielikeur

Vin santo con cantuccini – vin santo met cantuccini

Formaggio misto – bordje met verschillende soorten Italiaanse kaas