Castafiore - tagliata di manzo

SPUNTINI E ANTIPASTI – hapjes en voorgerechten

Parmigiano – gebrokkelde parmezaanse kaas  € 4,-

Pane con patè fatto in casa – brood met huisgemaakte tapenades € 7,-

Bruschetta con ricotta, prosciutto e mostarda di fichi – bruschetta met ricotta, prosciutto en vijgenchutney € 7,-

Acciughe – ansjovisjes in olie  € 7,-

Polpette al sugo – huisgemaakte gehaktballetjes (rund/kalf) met tomatensaus  € 7,-

Burrata con filetto di acciughe e pomodori secchi – burrata met ansjovisfilet en zongedroogde tomaatjes € 8,50

Prosciutto San Daniele – heerlijke rauwe ham uit San Daniele € 9,50

Vitello tonnato – lauwwarm kalfsvlees met tonijnsaus en kappertjes  € 12,-

Spuntini vegetariani (2 pers.) – plank met (gegrilde) groente, kaas en verschillende tapenade € 22,-

Tagliere di salumi (2 pers.) –  Plank met verschillende soorten vleeswaren en worst € 22,-

IL MENU het menu (periodiek wisselend)

antipasti hapjes en/of voorgerechten

  • spuntini e antipasti naar keuze

primi risotto of pasta

  • Risotto con spinaci e mascarpone – risotto met verse spinazie en mascarpone € 15,-
  • Risotto con salsiccia fresca al finocchio e zafferano – risotto met verse venkelworst en saffraan € 16,-
  • Risotto alle capesante e piselli – risotto met coquilles en erwtjes € 17,-
  • Spaghetti con gamberetti, aglio e prezzemolo – spaghetti met garnaaltjes, knoflook en peterselie € 16,

secondi vlees of vis

  • Tagliata di manzo – diamanthaas met olijfolie, rozemarijn en groene peper € 18,50
  • Pollo alla cacciatora – biologische kippendij gestoofd in tomaten, olijven en verse kruiden € 17,50
  • Filetto di spigola con olive nere e capperi – zeebaarsfilet met zwarte olijven en kappertjes € 17,50

contorni bijgerechten

  • Patate dal forno con aglio, sale marino e rosmarino – ovenaardappeltjes met knoflook, zeezout en rozemarijn € 6,-
  • Cavolfiore affogato – gestoofde bloemkool met olijfolie, rozijnen en pijnboompitten € 6,-

DOLCI E FORMAGGI – zoet en kaas

  • Panforte – stevige koek met noten, vijgen en kruiden  € 3,-
  • Due cannoli – twee versbereide cannoli  € 4,-
  • Torta – huisgemaakte taart of taart van de dag  € 6,-
  • Gelato all’olio di oliva – vanille ijs met olijfolie en zeezout  € 6,-
  • Affogato al caffè – vanille ijs met espresso € 6,-
  • Piatto di dolci – bordje met zoet  € 6,-
  • Panna cotta fatta in casa con gelatina di campari – huisgemaakte panna cotta met camparigelei € 7,50
  • Sgroppino – huisgemaakte spoom van sorbetijs, prosecco en vodka  € 8,-
  • Vin santo con cantuccini – vin santo  met cantuccini € 8,-
  • Visciola e ciocolata – rode dessertwijn met amarenen in combinatie met Italiaanse pure chocolade € 8,-
  • Formaggio misto – kaasplankje  € 10,-